Seilsamvirket.net
Nora Simrad - Alubat Levrier Des Mers 14

 

GENERELLE DATA

Lengde overalt (LOA) 
14,75 m
Lengde vannlinje (LWL) 13,50 m
Bredde 4,20 m
Deplasement 8 t light/ og ca. 11 t i cruisingmodus
Dypgående 2,20 m
Standard kjøl 3 300 kg
Motor Volvo Penta 55 hk
Storseil 54 m²

Ferskvann
500 l
Drivstoff
500 l
Ballasttanker
600 l x 2

CE godkjenning i kategori A

Se polar- og fartsdiagram for Cigale 14!

Den franske soloregattaen jorden rundt, - Vendee Globe og andre soloregattaer har de siste årene ført til utvikling av båttyper med egenskaper som er svært relevante for turseilere. Båtdesignerne Groupe Finot har overført disse egenskapene til Cigale/ Levrier - serien som bygges av det franske verftet Alubat. I motsetning til Ovni- serien som bygges av samme verft har Cigale fast kjøl og vannballasttanker. Skroget er bygget i marin aluminium som har svært høy styrke i forholde til vekten. De tekniske dataene er imponerende sammenlignet med turbåter av samme størrelse. Deplasement er oppgitt til 8 - 8,5 tonn og polardiagrammet viser 17 knop under gunstige forhold!.

Når det gjelder sikkerhet og vedlikehold er aluminium et suverent materiale. Det tåler kraftige sammenstøt med is eller containere i sjøen. Fribordet kan være ubehandlet og trenger minimalt vedlikehold. Ballasttankene gjør ikke bare båten mer sjødyktig under seil, men også livet om bord mer behagelig. Det lettdrevne skroget gir båten større fart og rekkevidde enn turseilbåter av samme størrelse. Det er mulig å oppnå dagsetapper på over 200 nautiske mil uten store anstrengelser. Det åpner for et helt annet perspektiv på lange havkrysninger i passatvindene. Eksempelvis vil en atlanterhavskrysning fra Kapp Verde til Tobago som for de fleste langturbåter tar mellom 15 og 20 døgn kunne gjøres unna på 10 døgn hvis passatvinden er stabil. En rask båt er også sikrere fordi den i større grad kan seile unna dårlig vær (dersom en har systemer for å bli varslet i tide).

Marin aluminium er sterkere enn glassfiber og skroget kan være ubehandlet, noe som gir mindre vedlikehold. På langtur med kontinuerlige påkjenninger og bevegelser er det ofte bolter til feste av rigg, ankerrull osv. som er det svakeste leddet. På aluminiumsbåter er alle innfestinger sveiset fast, det gjelder også overgangen skrog- dekk, som gir en stivere og tettere båt som er sikrere og gir mindre reparasjoner og færre svake ledd som kan ødelegge turen.

Aluminiumsbåter er ofte bygget i mindre serier enn glassfiberbåter og er noe høyere i pris. Det franske verftet Alubat er kanskje det mest kjente alu-verftet i Europa og produserer to serier: Ovni og Cigale/Levrier. (se omtale i Seilas nr.5 2005 bl.a.)

Alubat Cigale 14 ovenfra © North Sea Maritime

 

 

 

Sponsorer

 

Lange Maritime