VÅREN 2015 STARTER VÅR ANDRE JORDOMSEILING

Nora Simrad har siden i tidlig i våres seilt fra Antalia i Tyrkia , via de Greske øyer, Albania, Montenegro til Kroatia. Vi ankom Trogir i Juli og har siden det seilt i dette området med to ukers seilperioder for hver enkelt andelshaver. På denne måten har alle andelshavere fått mulighet til å seile i det vakre Kroatiske farvann. I Seilsamvirket er det slik at det er andelshaveren som selv velger hvem han/henne vil ha med seg som mannskap. Det kan være familie, venner eller andre andelshavere.

I mars 2015 begynner vi på vår andre jordomseiling. Vil vi seile fra Zadar mot Las Palmas, som vi planlegger å ankomme oktober 2015. På turen fra Kroatia til Las Palmas vil vi bla. seile via Sicilia, Korsika, Mallorca, Alicante, Gibraltar, Marokko og over til Kanariøyene.

I november 2015 vil vi delta i ARC seilasen over til St Lucia i Karibien. Deretter seiler vi nordover til de britiske Jomfruøyene for å utforske disse. Så seiler vi sydover til Trinidad. På denne seilasen vil Nora Simrad besøke alle de flotte øyene som ligger som perler på en snor frem til Port of Spain. Vi har planlagt å være i Port of Spain i begynnelsen av Mars 2016.På seilturen videre til Pannamakanalen vil vi bl.annent kunne besøke Los Roques (Venezuela), Bonaire, Curacao, Aruba og eventuelt Bolivia før vi ankommer Panamakanalen .Etter at Pannamakanalen er tilbakelagt sommeren 2016 fortsetter vi ut i Stillehavet ,via Galapagos, mot de eksotiske  Stillehavsøyene. Detaljene for denne seilplanen vil bli utarbeidet neste år.

Det er med andre ord et stort eventyr som ligger og venter på oss. Vi gleder oss til å komme i gang.
Last Updated on Monday, 09 February 2015 18:50
 
NYE NORA SJØSATT I ET FULLSATT SEILSAMVIRKET II

S/Y Nora Simrad fremstår som en ny skute etter oppgraderingene i vinter. Vi har startet seilsesongen med de nye andelseierne i Tyrkia. Derfra går ferden til Hellas og opp Adriaterhavet til Dubrovnik for å nyte de kroatiske øyer.

Last Updated on Thursday, 08 May 2014 10:38
 
2 NYE ANDELSHAVERE - 2 LEDIGE ANDELER IGJEN

Seilsamvirket har signert andelskontrakt med to nye andelshavere. Det er nå to andeler igjen ledige.

Seilsamvirket ønsker de nye andelshaverne velkommen ombord til en ny-overhalt Nora Simrad. Nora er nå i Athen hvor ny rigg blir montert.

Last Updated on Monday, 05 August 2013 13:30
 
SEILSAMVIRKET II HAR STARTET!

The sailing club Seilsamvirket II has been founded with half of the members of Seilsamvirket I. Nora is now in the shipyard in Finike, Turkey for upgrading. New shares in Nora is now available for sale, NOK 200.000. Complete the application form to join.

NB: Kom å treff oss på Leangbukta Langturcamp i Asker 25-26 Mai. Vi har egen stand (Langturcamp logo-bildet viser Nora Simrad i regatta).

Følg lenken: http://www.langemaritime.no/aktuelt/langturcamp-2013/

Fra starten i 2006 har S/Y Nora Simrad seilt verdenshavene. Nora har tilbakelagt over 60,000 nautiske mil og krysset kloden halvannen gang. I Januar 2013 har fem andelseiere gitt seg, mens de restrerende fem har overtatt Nora Simrad og etablert Seilsamvirket II. Nora er nå i Finike og blir opprustet for nye eventyr, og nye andeler er ledige for dem som vil være med.

Fyll inn søknadsskjema, så tar vi kontakt med deg.

Det nye styret blir drevet fremover av Peter, Ragnar, Pål, Anders og Aasmund. Vedtektene har blitt revidert på basis av vår erfaring med en regelstyrt samarbeidsmodell.

Om konseptet

Seilsamvirket har utstedt 10 andeler i Nora Simrad. Andelen kan kjøpes og selges som en annen eiendel, og gir rett til bruk av Nora Simrad. Seilsamvirket må imidlertid godkjenne hver andelshaver som kaptein. Hver andel betaler en åravgift på ca. kr 10,000 til vedlikehold.

Årsmøte vedtar seilplanen for Nora, med en overordnet seilrute som er tilpasset sesong og vindforhold. Seilplanen består av 2-3 ukers seilperioder, hvor andelshavere bytter på som kaptein and ansvarlig ombord. Andelshavere disponere fritt Nora i denne perioden, og avleverer båten til nestemann i haven som er definert i seilplanen. Andelshavere betaler for driftutgifter selv, samt en døgnavgift som fortiden er kr 500.

Seilfordelingsmøter blir holdt to ganger i året, hvor andelshavere melder interesse for seilperiodene. 'byr'

Seilplan for 2013

Vedtak for 2013 er "kose-seiling" i Middelhavet, med fin mulighet for nye andelshavere til å lære båten å kjenne. Vi kommer i hovedsak til å være i Tyrkia og Hellas, med muligheter for Kroatia.

Seilplanen for 2014 blir vedtatt av Årsmøte i Desember, og her kan nye andelshaver være med på å definere eventyret fremover.

Last Updated on Friday, 24 May 2013 11:06
 
Video av Nora Simrad

Under er en samling videoer med  Nora til sjøs:

Seiltur i Hellas. Bris, 9-11 knops fart. Video av ny andelseier Jørgen Faksvåg

 

Peter Keller med mannskap seilte Nora i Stillehavet mot Vanuatu i kuling i 2008.

Peter sier: Vi seilte fra Opua i NZ til Port Resolution på Vanuatu. Det er en distanse på 980 nm som vi seilte på 5 1/2 dag. Den første dagen lå vi på kryss i sterk kuling men resten var på slør. Båthastighet på filmen er mellom 11 og 14 kn, vår 24 timers rekord på denne reisen lå litt over 220 nm. Det var av og til store øyne og åpen munn i kuling med bølger op til 5m, men Nora taklet forholdene utrolig bra - det var faktisk behaglig og føltes godt og trygt. Ingen tvil om at Nora liker seg på åpent hav og i mye vind! Skru på lyden og se video her:

Last Updated on Tuesday, 10 September 2013 07:34
 

Nora's blogg

Direkte fra Nora Simrad!

Sponsorer

 

Lange Maritime